Massagepistol

5/5
GUIDE MASSAGEPISTOL: Allt du behöver veta om massagepistoler.
Den ultimata guiden som hjälper dig att hitta rätt massagepistol för din kropp, dina muskler, dina behov samt din plånbok.

Massagepistol - Guide

Vi har jämfört olika massagepistoler för att hjälpa dig att hitta den absolut bästa massagepistolen på marknaden. Som med många andra produkter så finns det olika massagepistoler som passar olika människor beroende på ert behov. Därför har vi tagit fram denna guiden med olika frågor och svar som är bra att läsa innan ni bestämmer er för vilken massagepistol ni ska köpa. 

Vi hoppas att denna guiden hjälper er att hitta rätt massagepistol

Innehållsförteckning

Bästa massagepistolen

När du ska hitta den bästa massagepistolen för dig är det viktigt att tänka på varför du vill ha en massagepistol samt vad ditt syfte är med den.

Letar du efter en massagepistol som faktiskt levererar de angivna slag per minut och går in på djupet? Då rekommenderar vi att lägga lite mer pengar och inte ta det billigaste alternativet på marknaden. Därför de mer avancerade massagepistolerna som kostar lite mer har oftast längre livslängd och batteritid. Utöver det så är dessa massagepistoler oftast bättre för muskelåterhämtning i jämförelse med de billigare alternativen. Exempelvis har Hyperice Hypervolt väldigt bra kvalitet på sina massagepistoler.

Ovan sagt, om du istället vill ha en massagepistol för avkopplande massage så kan du absolut investera i någon av de lite billigare varianterna. Hursomhelst är det viktigt att ha i åtanke att livslängden samt batteritiden för billigare massagepistoler oftast är lite sämre.

Populära Massagepistoler

Att tänka på när du ska köpa massagepistol

När du ska köpa en massagepistol är det viktigt att ha följande egenskaper i åtanke för att hitta den bästa massagepistolen för just dig och dina behov. 

  • Slaglängden beskriver vilken slaglängd massagepistolen har. D.v.s hur stort tryck klarar den innan motorn och batteriet stannar. Slagländen anges oftast i enheten millimeter.
 
  • Massagepistolens batteritid är viktigt att kolla upp så att ni vet hur länge massagepistolens batteri håller innan ni behöver sätta den på laddning igen. 
 
  • Kvalitet: Läs andra kunders produktrecensioner och se hur deras upplevelse är. Känns massagepistolen rejäl eller plastig? Hur är hållbarheten? Hur mycket låter den när den är igång?
 
  • Massagepistolens funktionalitet: Vad har massagepistolen för egenskaper? Hur många olika munstycken finns det med i förpackningen? Har pistolen många olika nivåer av styrka och vibrationer? Hur många slag per minut klarar massagepistolen av?
 
  • Massagepistolens ljudnivå: Ljudnivån för din massagepistol är väldigt viktig. Vissa massagepistoler kan låta väldigt mycket och högt när den är igång. Undersök alltid ljudnivån för att se så att du hittar en massagepistol med en ljudnivå som passar både dig och din omgivning.

 

Utöver ovan egenskaper är det väldigt viktigt att läsa produktrecensioner från tidigare kunder för att se hur deras upplevelse med respektive massagepistol är.

Fördelarna med en massagepistol

Nu när du läst om vad du ska tänka på när du köper en massagepistol så är det dags att lära sig de olika fördelarna. Här har vi listat några av alla fördelar som finns när man använder en massagepistol.

EFFEKTIV UPPVÄRMNING

En av många fördelar med en massagepistol är att den hjälper dig med uppvärmningen. Massage är helt suveränt när du behöver få igång trötta och stela muskler. Exempelvis om du haft ett hårt träningspass dagen innan så kan dina muskler kännas tunga och utmattade dagen efter. Då är massagepistolen ett bra verktyg och hjälper dig att värma upp och få igång musklerna snabbare. 

MAXIMAL ÅTERHÄMTNING MED MASSAGEPISTOL

Förutom uppvärmning så är även massagepistolen oerhört bra för att hjälpa till med återhämtning av dina muskler efter ett träningspass. När du använder massagepistolen i återhämtningssyfte är det att rekommendera att använda en låg vibrationsnivå. På så sätt stimulerar du muskeln och hämmar inflammationer. Dessutom kan massagepistoler även motverka och lindra träningsvärk. Det sagt så rekommenderar vi inte att ersätta stretching med en massagepistol. Självklart är det alltid viktigt att stretcha vare sig du använder en massagepistol eller inte.

FÖRBÄTTRA DIN RÖRLIGHET MED EN MASSAGEPISTOL

Utöver uppvärmning och återhämtning så finns det ytterligare fördelar med en massagepistol. Exempelvis innebär mjukare muskler bättre rörlighet och flexibilitet. När du är rörligare så kan du träna på ett bättre sätt och få ut maximalt av dina övningar. Tack vare att massagepistoler är både effektiva och kraftfulla kan de därför mjuka upp dina mest stela och spända muskler.

MASSAGEPISTOL ÄR ETT PRISVÄRT ALTERNATIV

Även om en massagepistol kan upplevas som en större investering när du köper den så är den ett prisvärt alternativ i längden. Förhoppningsvis kommer du att spendera mindre pengar på behandlingar när du istället kan massera dig själv på ett effektivt sätt med en massagepistol. Utöver det så är den lättillgänglig och du kan använda den både innan och efter dina träningspass för att hjälpa dina muskler med både uppvärmning samt återhämtning.

REHAB MED MASSAGEPISTOL

Massage är en populär och erkänd metod för rehabilitering av skador och muskler. Utöver att massage påskyndar återhämtningsprocessen så hjälper det även till att motverka framtida skador. Massagepistolen kan därför hjälpa dig med rehabilitering genom att öka cirkulationen i musklerna samt göra de skadade eller ömma områdena mer rörliga.

LINDRA STRESS

Slutligen så kan det hjälpa dig att lindra stress. Har du någon gång upplevt stress eller ångest? Det har vi alla! Här kan massagepistolen hjälpa dig att hantera stress genom att ge dina muskler och kropp den där extra avkopplingen som den faktiskt förtjänar. 

vad är en massagepistol?

En massagepistol är ett redskap som man använder för att massera sig själv eller någon annan. Dessutom är den portabel och kan hjälpa din kropp och dina muskler med uppvärmning, återhämtning samt rehabilitering. Vanligtvis så ser massagepistoler ut lite som en borrmaskin med en mjuk boll (eller annat munstycke) längst fram som vibrerar och ger s.k. slag/stötar som masserar kroppen (kallas även “vibrationsterapi”).

Fortsättningsvis så består massagepistolen av en batteridriven motor som producerar vibrationer till ett mjukt munstycke (ofta gummi eller skumgummi) som sedermera träffar dina muskler med en mjuk och samtidigt intensiv kraft.

Eftersom massagepistoler fortfarande är relativt nya massageredskap så finns det inte mycket vetenskaplig forskning inom området. Det sagt så finns det en studie publicerad inom vibrationsterapi Journal of Clinical and Diagnostic Research som har dykt in lite mer på detaljnivå inom ämnet.

Ovan studie menar på att de deltagare som använde fem minuters vibrationsterapi eller 15 minuters massage upplevde mindre ömhet upp till 72 timmar efter träning i jämförelse med de deltagare som inte gjorde något alls. Utöver det menar man på att de som använde en vibrerande apparat återhämtade sig snabbare under det första dygnet än massagegruppen.

Vill ni läsa mer om de populära massagepistolerna från Hyperice så rekommenderar vi att ni läser vår GUIDE: ALLT DU BEHÖVER VETA OM MASSAGEPISTOLER FRÅN HYPERICE. Det är ett amerikanskt företag som specialiserar sig inom olika produkter för muskelåterhämtning samt ökad rörlighet. Inte nog med att de är specialiserade inom återhämtning, Hyperice samarbetar även med flera stora världsstjärnor från bl.a. NBA och NFL. 

Just nu kan du få 10% rabatt när du handlar en Hyperice Hypervolt. Läs mer om hur du får din rabattkod här. 

Är massagepistol farligt?

Nej, det är inte farligt att använda massagepistol. Det sagt så är det alltid viktigt att själv känna efter på kroppen och börja använda pistolen på de större muskelpartierna. Därför rekommenderar vi att starta försiktigt med hastigheten och tryck tills det att du hittar det ultimata för just din kropp.

Ovan sagt, som med andra redskap så kan eventuella skador uppstå men då är det p.g.a. utförandet av användaren snarare än redskapet i sig. Därför är det alltid viktigt att läsa instruktionerna för just din modell innan användning.

Utöver ovan så finns det tillfällen då man ska undvika att använda sin massagepistol. Exempel på dessa tillfällen är muskelsträckning, stukning/vrickning, inflammation, åderbråck, feber och graviditet.

Vanliga frågor och svar om massagepistoler

En massagepistol är ett redskap som man använder för att massera sig själv eller någon annan. Dessutom är den portabel och kan hjälpa din kropp och dina muskler med uppvärmning, återhämtning samt rehabilitering. Själva massagepistolen ser ut lite som en borrmaskin med en mjuk boll (eller annat munstycke) längst fram som vibrerar och ger s.k. slag/stötar som masserar kroppen (kallas även “vibrationsterapi”).

Hur ofta du behöver ladda en massagepistol beror på vilken modell och märke du har. Fortsättningsvis så är nästan alla massagepistoler batteridrivna och laddas som vanligt i väggen via USB eller USB-C. Vanligtvis varar ett batteri i några timmar men det beror som sagt på din modell.

Massagepistoler ger ifrån sig ett ljud när de är igång då de drivs av en motor. Det sagt så finns det massagepistoler som låter mindre än andra och även här är det viktigt att du läser produktspecifikationerna innan du köper en ny massagepistol.

En massagepistol varierar mycket i pris beroende på kvaliteten samt dess funktioner. Jämföreslevis så kan de billigaste massagepistoler kosta under 1,000kr men om du vill ha en mer avancerad variant kan den kosta uppemot 5,000kr. Därför är det viktigt att du undersöker marknaden för att på så sätt hitta den massagepistol som passar dig bäst.

En billigare massagepistol har ofta kortare livslängd, sämre batteritid samt mindre vibrationsnivåer. Ett sådant alternativ kan vara bra för dig som endast vill använda massagepistolen i form av avkopplande massage.

Om du däremot vill ha en massagepistol för återhämtning av muskler samt rehabilitering kan det vara bra att investera i en lite mer rejäl och avancerad variant.

Hur bra var artikeln?

Klicka på en stjärna för att betygsätta!

Betyg 4.1 / 5. Betyg: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.